Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2008

Αναδάσωση Πεντέλης

Δυο συνάδελφοι που μένουν στην περιοχή μου διεμήνυσαν ότι αύριο, Κυριακή, από τις 9πμ-15.00 θα δώσουν "το παρών" στην προσπάθεια αναδάσωσης που θα γίνει στο βουνό της Πεντέλης που κάηκε το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, η συνάντηση θα γίνει στο Τρίστρατο, στο τέρμα της οδού Ξενίας. Η αναδάσωση θα πραγματοποιηθεί στα όρια Νέας Πεντέλης και Κεφαλαρίου. Μακάρι η συμμετοχή να είναι μεγάλη και τα δέντρα αυτά να αλλάξουν το τοπίο...
Με τέτοιες κινήσεις κάποιος μπορεί να συμβάλει θετικά στη διάσωση του περιβάλλοντος και όχι με αστείας λογικής κόνσεπτ. Τι εννοώ; Διαβάστε εδώ.

2 σχόλια:

Nathalie είπε...

Μακάρι να μαζευτεί αρκετός κόσμος.. (Justelene)

Ανώνυμος είπε...

Να κάνουμε πρώτα μια επισήμανση, μιας και γνωρίζουμε όλοι ότι, νεαρά δέντρα, έτοιμα για φύτεμα δεν είναι άμεσα διαθέσιμα σε μεγάλους αριθμούς (ώστε να καλύψουν τις ανάγκες, σε τόσο μεγάλη έκταση καμένων περιοχών). Παρ’ όλα αυτά, πολλοί φορείς πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτό (προωθώντας την παραγωγή βλασταριών). Το φύτεμα ενός δέντρου θα πρέπει να μπει στη ζωή μας, όχι μόνο στη Πεντέλη και Πάρνηθα αλλά και στον κήπο μας, στο χωριό μας, στο εξοχικό μας. Είμαστε εμείς (όλοι) αυτοί που θα κάνουμε τη διαφορά (φυσικά και γρίνια καλό είναι να υπάρχει… δε λέω,)!!!